mandag 11. januar 2010

En smule annerledes jul...
Etter en lang men flott juleferie var det utrolig godt å komme tilbake til Antsirabe og Den Norske Skolen, nesten litt som å komme hjem. Det har vært en veldig allreight, men noe spesiell jule- og nyttårsfeireng. Kan vel ikke nekte for at tankene gikk hjem til Norge noen ganger i løpet av ferien, veldig rart å være på Madagaskar i over 40 grader + når en veit at det er snø og 20 blå der hjemme i Norge. Det blei rett og slett litt fjernt å feire jul på en strand i sommervarmen, men det var kanskje litt greit også, så blei ikke hjemlengselen for stor;) Selv om feiringen var noe spesiell og utenom det vanlige, er jeg veldig takknemlig for å ha fått lov til å oppleve det. Jeg forbinder jula veldig lett med mye stress og mas, og det er lett å henge seg opp i de feil tingene. Ved å være her nede har jeg kanskje klart å se litt lenger enn bare julekjaset og maset og til det en faktisk setter pris på ved jula, til det som faktisk betyr noe.
Tror jeg vil la noen av bildene fra ferien tale for seg denne gangen......
Noe av det første jeg gjorde når jeg kom til Touliara var å snaue av meg håret, første natta bodde vi på et nonnekloster uten vifte og aircondition, det ble litt for varmt når det var vindstille og nærmere 40 grader +. Litt synd at jeg ikke hadde tilgang på annet enn barberhøvel, ble vel kanskje i korteste laget...
Solnedgang ved havet....
Et av stedene vi drog til hadde var det så dårlig vei at vi måtte ta båt, siden det var så langgrundt tok vi oksekjerre ut til båten.
Fiskebåter var det flusst av langs kysten. Det var stort sett fiske og turisme folk livnærte seg på der nede, og under krisa som nå lenge har herjet her har det vært heller dårlig med turisme..


Noen landskapsbilder fra kjøreturen...

Togtur fra Manakara til FianarantsoaFjelltur i Tsalofjella

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar