mandag 19. april 2010

Norge i sikte

Onsdag kveld hadde vi avslutningsmiddag med elever og ansatte på Tombontsoa etterfulgt med Istid på storskjerm, det slo veldig ann, og det ble en flott avslutning på Tombontsoaoppholdet. På fredag hadde vi vår siste arbeidsdag på Tombontsoa før vi pakket og reiste til DNS på lørdagen. Begynner å kjenne at hjemreisa nærmer seg veldig nå, og det er både godt og leit. Det har vært trist å ta avskjed med venner og kjente, og det blir leit og reise fra Antsirabe og Tombontsoa, men er ganske sikkert på at dette ikke er siste gangen jeg er her, og da er det jo til å leve med... Kjenner det skal bli utrolig godt å komme tilbake på norsk jord nå og ikke minst se igjen familie og venner! Vi reiser til Tana i morgen og flyr onsdag kveld, så da gjenstår det bare å se om vulkanen på Island snart gir seg eller tar en pause, slik at vi kan komme oss hjem som planlagt;)

Noen bilder fra siste tida her på Solskinnsøya:Miriam og Helene i full sving med malearbeid, I mangel på stige, fikk jeg jobben som malerstativ;)


De siste ukene har fritida stort sett gått med til å spille volley sammen med elever og ansatte, og nivået har blitt mye bedre siden vi begynte, hatt mye morro her i det siste:)


På mandag tok vi oss en tur til en silkefarm som ligger i nærheten av Tombontsoa, der var det et ektepar som drev skole og finansierte lærerlønningene ved salg av silkeprodukter, her er sjefen for prosjektet i gang med spinning av silketråd.
Silôlegginga på Tombontsoa har pga. økonomiske problemer og mangel på diesel drøyd ut i over to mnd, men det ser nå endelig ut til at de snart skal bli ferdige
På Fanatenana (en liten avdeling på Tombontsoa drevet på gassisk vis) har de benyttet seg av sigd for å høste fôr til dyra frem til nå. Denne uka fikk vi laget i stand tre ljåer som vi har gitt dem, fôrhøstinga er effektivisert og dyra slipper å vente på maten;)

For noen uker siden hadde jeg søstra mi på besøk, da fikk vi oss nok en tur til Lake Tritriva og kjølt oss ned i det klare friske vannet

Den siste tida har stort sett vært fylt med div. sveisearbeid rundt omkring på bruket, og vi kunne på lørdag reise fra Tombontsoa og føle at vi hadde fått gjort oss ferdige med det vi hadde tenkt:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar