mandag 2. november 2009

Olve på Madagaskar skriver :D

Opplevelsene tar ikke slutt...
De siste ukene har hatt mye å by på. Selvfølgelig har vi prøvd å lære litt mere gassisk, men i tillegg har vi bla. vært besøk på Tombontsoa, på blindeskole, døveskole og barnehjem her i Antsirabe.

Det var mandag for halvannen uke siden at vi tok turen til landbruksskolen for å få en liten omvisning. En lærerne ved skolen, Renè viste oss rundt på bruket. Han hadde faktisk studert i Norge tidligere og snakket fortsatt litt Norsk (i likhet med flere av de andre lærerne der). Utrolig artig å være tilbake på Tombontsoa, var akkurat slik jeg husket det fra sist. Veldig godt å endelig få se litt skikkelig landbruk igjen. Tombontsoa er vel kanskje et av de brukene som kan minne mest om et norsk gårdsbruk her nede, noe som henger sammen med at skolen har hatt et nært samarbeid med Norge. Under omvisningen fikk vi blant annet se fjøs, med reinrasa NRF(norsk rødt fe) som er et av resultatene av samarbeidet. Ellers hadde de egen mølle der de produserte kraftfôr til både eget bruk og for salg. Grisehus, plansilô og traktorer var andre «severdigheter» skolen hadde å by på. Kjenner jeg virkelig ser frem til å begynne å jobbe her, det kommer til å bli veldig stas!
Har som sagt også vært på besøk på blinde- og døveskole og barnehjem den siste tiden. Det er veldig håpefult å se at det finnes slike tilbud også her på Madagaskar, selv om behovet ikke på langtnær er dekket ennå. Det var nok besøket på blindeskolen som gjorde mest inntrykk. Kan virkelig ikke forestille meg hvordan det vil være å leve tilværelsen i mørke. Samtidig som det var veldig trist å se alle de blinde og døve barna, var det på samme tid utrolig givende, og det fikk meg virkelig til å føle meg takknemlig. Det er jammen ingen selvfølge å bli født med alle sansene i behold. Det å se disse barna sitte på skolebenken, med stor iver suge til seg lærdom, og med et stort velsigna smil om munnen gav meg en tankevekker. Hvor lett lar vi ikke fokuset vårt være på negativitet og ting som er vanskelig. Så mye tid vi bruker på unødvendig stress og bekymring, og lar det ta overhånd. Vi som virkelig har stor grunn til å glede oss over livet på alle mulige måter. Hvorfor finner en ikke den samme gleden og iveren i den Norske skole? Du verden hvor mye vi har å lære av disse barna!!
De tre siste dagene har vi deltatt på den årlige misjonærsamlinga her på DNS, med flott forkynnelse, bønn, lovsang og trivelig samvær med alle misjonærene. Det hele skal rundes av med nordmannsforbunsfest i morgen kveld (de feirer for øvrig 100års jubileum i år) og friluftsgudstjeneste på søndag, det ser jeg veldig frem til!

Fotballspill på barnehjemmet, vazaha mot røkk, vi blei knust av barna:)

Regntida nærmer seg med stormskritt nå, de første skurene har kommet allerede, gassisk regnvær er ikke noe tull! Heldigvis går de over like raskt som de kommer!

Utrolig stilig vinkel på månen her nede:)

Solnedgangene her nede tar virkelig kaka, og de blir bare flottere og flottere for hver dag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar