torsdag 5. november 2009

Olve skriver i bloggen sin :)

Gudstjeneste i høyfjellet
I går var det duket for utegudstjeneste på hytta til NMS sjefen her på Madagaskar, som en avslutning på misjonærsamlinga. Planen var å dra halv ni og starte gudstjenesten kl 10, men vi kom ikke i vei før klokka var ni, og to-tre timer senere var vi fremme ved hytta. Begynner å trives godt med det avslappede forholdet man har til tida her nede nå, selv om det også kan skape litt frustrasjon av og til. Det var igrunn ikke lange strekningen vi kjørte, det var vel heller veistandarden som var årsaken til til tidsbruken. Godt er det at misjonærene her nede er så velutstyrt med biler:) Det var igrunn bare fint at det gikk litt smått, da fikk vi jo bare opplevd desto mer. Mot slutten steg vi nokså mye, og vi endte opp på hytta godt over 2000 m.o.h. Tror aldri jeg har vært med å feire gudstjeneste på den høyden før, så det var jo en opplevelse i seg selv. Til vår store skuffelse begynte det dessverre å regne og tordne da vi nærmet oss toppen, kaldt og surt var det også, så vi fant ut at det var best å ta gudstjenesten innendørs. Det var litt skuff, men det var en virkelig flott opplevelse å sitte inne i hytta å lovsynge og høre på preken til lynskjær, tordendrønn og regnet som trommet på taket.

Etter gudstjenesten spiste vi en bedre middag etterfulgt av kaffe og kake, skikkelig luksus!! Etter å ha trukket litt friskluft og beveget litt på oss bar det på hjemveien igjen, det gikk unna. Vi hoppet og spratt som noen popcorn i baksetene jeg, Petter, Kjetil og Kjell, der vi raste nedover kjerreveien. «Vel» tilbake på DNS kan jeg ikke legge skjul på at vi alle var en smule shakey;) Det var fantastisk å komme opp i høyden i dag! Så flott var det at jeg et lite øyeblikk nesten fikk følelsen av å være i den norske fjellheimen:)
Misjonærene her nede har virkelig solide og flotte biler, nesten litt råflott tenkte jeg i starten, men etterhvert forstod jeg hvorfor.....


Her ser vi en kjerremaker i sving...

Langs vegen møtte vi ofte på folk som gikk og bar
på kvist.


Utsikten ble fantastisk etterhvert som vi kom oppover i høyden. For å kunne dyrke ris bygges disse terassene, slik at plantene kan stå i vannbad. Vannet ledes i en bekk inn i toppen og nedover i trappesystemet etterhvert som nivåene fylles opp med vann, smart og samtidig vanvittig flott å se på!


Flere steder så vi folk som stod og lagde kull, fo deretter å frakte svære lass med kullsekker nedover den humpete veien.


Den gassiske traktoren...

Plutselig kom vi til noen store jorder, høyt oppe i fjellet. Det viste seg at det var den tidligere presidenten som hadde kjøpt seg litt jord. Utstyret hadde han også i orden....


Vi var ikke helt forberedt på at det var så kaldt oppe i høylandet, heldigvis så vi fikk lånt oss noe klær oppe på hytta:)

Dette kledde du Petter;)

Endelig kom vi frem til "hytta", eller huset er vel kanskje mer passende. Bygget var i flott lavastein i likhet med resten av landsbyen som lå der oppe.
Det ble til og med tid til litt tauhopping før vi vendte hjemover...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar